Bouwbedrijf Wim Top. De naam zegt het al, een topbedrijf dat sinds afgelopen jaar heeft gekozen klant te worden bij BouwInfosys. Zij werken sinds januari met onze softwareoplossing BouwOffice en vertellen jou graag waarom zij deze stap hebben gezet en wat het hen nu al oplevert!

Hiervoor hebben wij gesproken met Rianne. Ze vertelt ons wat voor soort bedrijf Wim Top is en waar ze het meest trots op is.

“Wij zijn een bouwbedrijf gevestigd in het midden van het land. In 2006 is Wim begonnen als ZZP-er en ondertussen zijn we uitgegroeid tot een middelgroot bouwbedrijf met 40 mensen in dienst. We zijn vooral trots op de projecten die we neerzetten en het team waarin we werken. Als collega’s zijn we allemaal erg goed op elkaar ingespeeld en voelt het een beetje als een 2e familie. We zijn ooit begonnen als Bouwbedrijf vooral gericht op stallenbouw. Dit doen we uiteraard nog steeds en hierin hebben we een mooie vaste klantenkring opgebouwd. Tegenwoordig hebben we onze focus verlegd naar Woningbouw (vooral vrijstaande villa’s) Utiliteitsbouw en luxe vakantieparken.” 

Rianne vertelt ons wat meer over hun zoektocht naar de beste partner voor hun automatisering. Waarom zij naar een nieuwe oplossing op zoek gingen en wat hen voor Bouwinfosys heeft laten kiezen.

“Het werd tijd voor iets nieuws! Wij hebben een aantal jaar gewerkt met een bekend boekhoudpakket. Hier konden we niet alles uithalen wat we wilden en het werd ook niet meer ondersteund. Er zijn verschillende programma’s naast elkaar gelegd en onze keus is uiteindelijk gevallen op BouwOffice van Bouwinfosys. Hierin kunnen we een duidelijke projectadministratie bijhouden, omdat het programma echt speciaal ingericht is voor de bouw. Een groot voordeel voor ons is ook de connectie met WhiteVision, zodat de facturen automatisch ingelezen en digitaal gefiatteerd worden. Alles in BouwOffice is geïntegreerd met elkaar. Dat werkt erg prettig! ”

Nu we weten waarom Wim Top voor de invoering van BouwOffice heeft gekozen, zijn wij erg nieuwsgierig naar de verschillende onderdelen en functionaliteiten die zij gaan toepassen. Hierover vertelt Rianne het volgende:

“Wij werken nu vanaf januari met het pakket, dus het is nog even ontdekken welke onderdelen we allemaal gaan toepassen. Op dit moment gebruiken we uiteraard de projectadministratie, artikelbeheer en materieelbeheer. De medewerkers buiten, en sommige inleners, werken volledig digitaal met BouwOffice Online. Hier vullen zij alle uren in, net als de inzet van materieel en welk materiaal zij uit voorraad hebben gebruikt. Dit alles wordt eenvoudig gecontroleerd en vervolgens verwerkt in de projectadministratie van BouwOffice.

We willen er dit jaar naartoe dat elke uitvoerder/werkvoorbereider ook in BouwOffice werkt. Zij zorgen er dan voor dat alle correspondentie op de juiste plek terecht komt en dat de calculatie is ingevoerd, zodat we een juiste nacalculatie kunnen maken. Ook gaan we dit jaar aan de slag met de functionaliteit die de processen rondom de Wet kwaliteitsborging (Wkb) ondersteunt.”

Het is duidelijk dat Bouwbedrijf Wim Top blij is met de keuze voor BouwOffice van Bouwinfosys. Tot slot hebben wij gevraagd naar de meerwaarde die onze oplossing hen biedt.

“De meerwaarde is dat we nu alles onder één dak hebben. BouwOffice werkt voor ons tijdbesparend, doordat er fijne tools inzitten. Eerder had iedereen een eigen werkwijze en ‘eilandje’ waar gewerkt werd. Alles is nu in één oplossing en dit werkt erg prettig en overzichtelijk.”

Met deze lovende woorden van Rianne sluiten wij dit mooie bericht af. Wil jij nou ook weten wat BouwOffice, of een van onze andere oplossingen, voor jouw bedrijf kan bieden? Neem contact met ons op voor een volledig vrijblijvende kennismaking. Hopelijk kunnen we dan snel een net zo mooi verhaal over jullie succes vertellen!

 

BOUW


Kies voor het diepgaande, maar eenvoudig te bedienen BouwOffice of voor BouwWorks: één van de meest uitgebreide ERP oplossingen op de markt. 
Lees meer...

INFRA / GWW


BouwInfosys levert software voor aannemers in de infra en heeft voor elk type bedrijf / aannemer in de infrabranche (GWW) een passende softwareoplossing. 
Lees meer...

INSTALLATIE


BouwInfosys levert software voor de installatiebranche en biedt met InstallOffice en InstallWorks voor elk type installatiebedrijf een geschikte ERP oplossing. 
Lees meer...

OPLEIDINGEN


BouwWorks Opleidingen is een geavanceerd software systeem dat voor opleidingsbedrijven in de bouw nieuwe en unieke mogelijkheden biedt. 
Lees meer...