Factureren volgens DICO-versie SALES005 wordt de nieuwe norm in de bouw en Bouw-, Infra- en InstallWorks is er al klaar voor!

Het verwerken van papieren facturen is vele malen kostbaarder dan het factureren via e-facturatie. Uit onderzoek in 2019 is gebleken dat het Nederlandse bedrijfsleven 10 miljard euro bespaard met de overstap naar e-facturatie. E-facturen versturen scheelt veel tijd, geeft altijd actuele cijfers en ze worden gemiddeld zeven dagen eerder betaald dan papieren facturen.

Elektronisch factureren is het factureren met bijvoorbeeld een XML bestand, waarin vaste gegevens op vaste plaatsen staan. E-factureren volgens DICO versie SALES005 betekent dat er aan de XML factuur onder andere een GLN nummer wordt toegevoegd. Daarmee worden deze facturen automatisch ingelezen. Dit bespaart veel tijd en verkleint de kans op fouten.

Per 1 januari 2022 wil een groot aantal bouwondernemingen, zoals Heijmans, Koenders Totaalbouw, BAM, Ballast Nedam, Van Wijnen, TBI, Strukton, Unica, VolkerWessels en Dura Vermeer, uitsluitend nog facturen volgens DICO-versie SALES005 ontvangen. Dit betekent dat alle facturen vanaf volgend jaar in een XML bestand, volgens DICO-versie SALES005, moeten worden aangeleverd. PDF of andere bestandsformaten worden dan niet meer geaccepteerd. Wij verwachten dan ook dat de hele bouwbranche overgaat op deze standaard.

Het is daarom belangrijk om nu al te beginnen met het voorbereiden en upgraden van facturatiesystemen om er zo voor te zorgen dat facturen volgend jaar niet of met vertraging betaald worden. Wie overgaat op deze nieuwe standaard, is na 1 januari 2022 in ieder geval verzekerd van betaling.

Via de website www.e-facturenindebouw.nl delen initiatiefnemers alle informatie die nodig is om een goede keuze te maken. Ook is er informatie te vinden en zijn er diverse tools om ook kleinere bedrijven en zzp’ers te ondersteunen.

Het is goed te weten dat BouwWorks nu al klaar is voor ontvangst, verwerking en verzending van deze e-facturatie. Ook Bouw-, Infra en InstallOffice is hier binnenkort op voorbereid.

BOUW


Kies voor het diepgaande, maar eenvoudig te bedienen BouwOffice of voor BouwWorks: één van de meest uitgebreide ERP oplossingen op de markt. 
Lees meer...

INFRA / GWW


BouwInfosys levert software voor aannemers in de infra en heeft voor elk type bedrijf / aannemer in de infrabranche (GWW) een passende softwareoplossing. 
Lees meer...

INSTALLATIE


BouwInfosys levert software voor de installatiebranche en biedt met InstallOffice en InstallWorks voor elk type installatiebedrijf een geschikte ERP oplossing. 
Lees meer...

OPLEIDINGEN


BouwWorks Opleidingen is een geavanceerd software systeem dat voor opleidingsbedrijven in de bouw nieuwe en unieke mogelijkheden biedt. 
Lees meer...