Onze nieuwste versie Bouw-, Infra- en InstallWorks heeft de primeur! Het is de eerste versie ooit die, in verband met de situatie rondom het corona virus, vanuit huis is afgerond. Ook deze Works versie zit weer vol nieuwe functionaliteiten en verbeteringen. In dit nieuwsbericht leest u meer informatie over HRM vernieuwingen, verlofaanvraag fiattering en projectmanagement dashboard. 

HRM
Op het gebied van HRM zijn er vele nieuwe functionaliteiten toegevoegd in versie 2020.1. Hieronder vindt u de meest in het oog springende toegelicht.

Eigen App en Intranet
Het intranet is natuurlijk dé manier om, zeker in deze tijd, met  medewerkers te communiceren. Dit moet een plek zijn waar medewerkers graag inloggen en waar ze eenvoudig de juiste informatie vinden. Wij hebben het intranet daarom visueel  aantrekkelijker gemaakt en het is nu ook volledig beschikbaar op de smartphone. 

Het is nu mogelijk eigen huisstijlkleuren en een banner weer te geven om uw intranet nóg persoonlijker te maken. Dit ziet u ook terug in de app, door onze app branding. De ‘Pluriform’ app kan met uw eigen bedrijfsnaam en het bedrijfslogo worden weergegeven in de Google Play Store en Apple App Store. Medewerkers openen dan voortaan uw ‘eigen’ app! Ook erg fijn is de extra veiligheid die aan de app is toegevoegd middels twee-factor-authenticatie. 

Naast de look en feel van het intranet en de app zijn er nog andere aanpassingen op het intranet. Zo wordt op de voorpagina een totaaloverzicht weergegeven van alle nieuwsberichten, zodat uw medewerkers direct het belangrijke nieuws zien. Bedrijfsdocumenten en veel gestelde vragen en antwoorden, kunnen eenvoudig worden teruggevonden in het onderdeel ‘Kennisbank’. De weergave van de fotoalbums is vernieuwd en er is een pagina ‘Collega’s’ toegevoegd, waarop foto’s en zakelijke contactgegevens van collega’s getoond worden. Heel handig zo’n smoelenboek! Een andere fijne toevoeging is dat medewerkers zich eenvoudig via het intranet kunnen ziekmelden. Deze meldingen komen automatisch binnen, dit levert gemak voor de personeelsmedewerkers die zorgen voor verdere afhandeling.

Vernieuwd HRM-dashboard
Door het dynamische HRM-dashboard slim in te richten, zijn de dagelijkse taken voor personeelsmanagement in een oogopslag inzichtelijk. U vindt er bijvoorbeeld nu de toevoeging van dashboardgetallen en grafieken die voor personeelsmanagement van essentieel belang zijn. Het bevat onder andere de grafiek ‘Dienstjaren’. Deze grafiek toont hoeveel personen in een dienstjaren interval zitten en hoe oud ze gemiddeld zijn. De grafiek ‘Leeftijdsopbouw’  toont hoeveel werknemers er per leeftijdsinterval in dienst zijn.

Het HRM-dashboard is natuurlijk ook zelf in te richten, waarbij de metergrafieken over het verzuimpercentage en de dashboardgetallen bijvoorbeeld over het aantal werknemers en aantal verzuimdagen veel inzicht kunnen geven. Uiteraard kunnen  eigen doelstellingen worden gekoppeld aan de weer te geven getallen. Dit overzichtelijke Personeelsdashboard is vanaf versie 2020.1 standaard in Works beschikbaar

Nieuwe chatfunctie
De nieuwe chatfunctionaliteit zorgt dat onderlinge communicatie tussen collega’s nog efficiënter verloopt. In deze Works versie is een nieuwe chatfunctie toegevoegd waarmee het  mogelijk is te communiceren tussen gebruikers met de Windows cliënt en op het portaal. Ook is het eenvoudig een groepschat met meerdere collega’s op te starten, dit kan  nu ook bij een specifiek object. Chats kunnen, indien gewenst, automatisch opgeslagen worden voor dossiervorming. 

SCAB- integratie
De koppeling met loonverwerker SCAB is uitgebreid, het is nu nog makkelijker om gegevens uit te wisselen vanuit Works. De complete koppeling is nu op basis van webservices gerealiseerd. 

Verlofaanvragen fiattering
Fiatteren met één druk op de knop! Het fiatteren van de verlofaanvragen is vanaf versie 2020.1 opgenomen in de Workflow waardoor fiatteren gemakkelijker is dan ooit tevoren. Via de workflow worden aanvragen klaargezet om te fiatteren. Zijn de fiatteurs akkoord, dan wordt automatisch een ‘verlof’ aangemaakt.

Projectmanagement dashboard
Een andere aantrekkelijke verbetering is het projectmanagement dashboard. Het is nu namelijk nog overzichtelijker om de resultaten van uw projecten in te zien. Als u het Projectmanagementdashboard vult met financiële gegevens en standen van één werk, en hierna klikt op een ander werk, dan vult het dashboard zich automatisch met het volgende werk. Zo heeft u eenvoudig inzicht in rendementen en kunt u projecten onderling vergelijken. 

Uiteraard zijn ook nog veel vernieuwingen in de software aangebracht. Zo zijn bijvoorbeeld de functionaliteiten calculatie, werkbegroting en inkoopfacturen verder verbeterd.

Meer informatie of aanmelden voor de update
Wilt u meer weten over versie 2020.1 en de nieuwe functionaliteiten, neem dan contact met ons op via info@bouwinfosys.nl of telefonisch via 088 2 444 600. Direct aanmelden voor de update, stuur dan een e-mail naar updateworks@bouwinfosys.nl.

BOUW


Kies voor het diepgaande, maar eenvoudig te bedienen BouwOffice of voor BouwWorks: één van de meest uitgebreide ERP oplossingen op de markt. 
Lees meer...

INFRA / GWW


BouwInfosys levert software voor aannemers in de infra en heeft voor elk type bedrijf / aannemer in de infrabranche (GWW) een passende softwareoplossing. 
Lees meer...

INSTALLATIE


BouwInfosys levert software voor de installatiebranche en biedt met InstallOffice en InstallWorks voor elk type installatiebedrijf een geschikte ERP oplossing. 
Lees meer...

OPLEIDINGEN


BouwWorks Opleidingen is een geavanceerd software systeem dat voor opleidingsbedrijven in de bouw nieuwe en unieke mogelijkheden biedt. 
Lees meer...