BouwInfosys

Grond-, weg- en waterbouw

Grond-, weg- en waterbouw Grond-, weg- en waterbouw Grond-, weg- en waterbouw

PlanCalc

Dit programma is bedoeld om snel en eenvoudig balkenschema's op te stellen en is een uitstekend middel om een planning te presenteren. Bij de professionele versie is het totale proces volledig rekenkundig onderbouwd en bestaat ook de mogelijkheid om procesanalyses uit te voeren op globale planningen.

PlanCalc is een onmisbaar hulpmiddel voor de werkvoorbereider en de bouwondernemer die ernaar streven de bouwtijd zo efficiënt mogelijk in te richten. PlanCalc heeft een zeer uitgebreide functionaliteit plus het gebruikersgemak van de Windows interface. De grafische mogelijkheden van Windows worden tot het uiterste benut. Niet alleen op het beeldscherm bepaalt u zelf de opmaak, maar ook de uiteindelijke afdruk op papier geeft u zelf vorm.

PlanCalc is verkrijgbaar in een standaard versie en in een professionele versie. De professionele versie is uitgerust met een aantal extra modules.

Eenvoudig te maken balkenschema's
U zult versteld staan van de snelheid en het gemak waarmee een balkenschema kan worden opgezet. Met een paar simpele handelingen met de muis plaatst en verplaatst u balken of brengt u de gewenste relaties aan. Procestijden kunt u met de muis tekenen of numeriek invoeren. Onderlinge relaties zijn door het aanklikken van de bewerkingen eenvoudig en snel te leggen. Door het scherm te splitsen kunt u gelijktijdig het personeelshistogram oproepen, dat overigens direct wordt aangepast als in het balkenschema veranderingen worden aangebracht.

Directe toegang
Vanuit één scherm heeft u steeds toegang tot alle informatie van een bepaalde planning. Om extra informatie aan de planning toe te voegen kunnen tijdens het bewerken van een planning balken worden aangeklikt. Alle gegevens kunt u bovendien rechtstreeks uit uw calculatie overnemen.

Verschillende methodes
PlanCalc is één van de weinige planningspakketten waarmee op basis van het in Nederland zo bekende ratiomodel gepland kan worden met behulp van een prognoseschaal. Procestijden kunnen in productiedagen worden getekend en het verlet wordt in een prognoseschaal weergegeven. Plannen met verlet per bewerking (kalenderschaal) behoort ook tot de mogelijkheden. Door middel van een algoritme wordt de procestijd van de bewerking verlengd met het voor die maand geprognotiseerde verlet.

Koppelingen
Koppelingen ten behoeve van kostprijsgegevens zijn mogelijk met BouwCalc en GwwCalc. Daarnaast is PlanCalc te koppelen aan PlanOption, waarmee het opzetten van personeelsplanningen mogelijk wordt.

Rekenkundige onderbouwing
Voor de veeleisende planner is er voorzien in een rekenkundige onderbouwing. Het totale proces kan worden berekend. PlanCalc berekent zelf het kritieke pad.

- In één oogopslag inzicht in alle relevante informatie van een planning
- Alle informatie van een planningsbewerking direct beschikbaar
- Plannen op productiedagen of kalenderdagen
- Procestijdbewerkingen voor het totaal of per taak
- Rekenkundige onderbouwing
- Signalen van discontinuïteit
- Gecomprimeerde of gedetailleerde presentatie
- Afgeleide planningen als materiaalafroep, schema's personeelsplanning, onderaannemingsplanning, productieomzetgrafieken
- Fit-to-page afdrukken
- Invoegen afbeeldingen op schema
- Dag-, avond- en nachtindeling

 

Vraag direct documentatie aan!

 

Onze partners in de infra:

IBIS

 

WhiteVision

Bouw

Oplossingen voor de bouw

Grond-, weg- en waterbouw

Oplossingen voor de grond-, weg- en waterbouw

Installatie

Oplossingen voor de installatie

Bouwopleidingen

Bouwopleidingen