BouwInfosys

Oplossingen voor de bouw

Oplossingen voor de grond-, weg- en waterbouw Oplossingen voor de installatie Oplossingen voor bouwopleidingen

Efficiënt opnemen van mutatiewoningen

Aannemers die mutatiewerk voor woningcorporaties doen, weten hoeveel werk het is om een goede opname te doen. Hoe ziet de woning eruit? Welke werkzaamheden moeten worden uitgevoerd? Voor wiens rekening? Een app maakt het werk stukken eenvoudiger. En efficiënter.

Woningcorporaties gaan steeds verder in het uitbesteden van de werkzaamheden en het overdragen van verantwoordelijkheden. Ze vragen op basis van eenheidsprijzen snel een kostenopgave. De kwaliteit van het eindresultaat ligt daarbij bij de aannemer.

Het lijkt zo eenvoudig om een woning op te nemen. Veel aannemers nemen traditioneel een boekje mee, anderen vullen ter plekke of achteraf een Excelsheet in. Maar in beide gevallen staat het opnemen volledig los van de uitvoering en van de aanbieding richting de corporatie of bewoner. En dat betekent dus: extra werk.

App zorgt voor gebruiksgemak en service
Het hele opnameproces kan veel efficiënter. Samen met klanten ontwikkelde BouwInfosys een nieuwe app. Via een tablet wordt de opname van een mutatiewoning direct in de backoffice vastgelegd. Op de tablet selecteert u heel eenvoudig de uit te voeren werkzaamheden, op basis van het prijzenboek van de woningcorporatie. U geeft de hoeveelheid in en ziet direct wat de herstelkosten zijn. Deze werkwijze bespaart enorm veel werk achteraf en zorgt er bovendien voor dat de gebruikte informatie klopt met de werkelijkheid.

Bij de vooropname en eindopname worden gegevens hergebruikt en waar nodig aangepast. U legt de meterstanden vast, registreert hoeveel en welke sleutels de bewoner heeft ingeleverd en de bewoner tekent direct op de tablet voor akkoord van de opname. Heel gemakkelijk én servicegericht.

Betere efficiency, betere resultaten
Na de opname begint het eigenlijke werk. Dan wordt ook meteen de efficiencywinst duidelijk. De opname kan namelijk direct worden ingepland en benodigde materialen worden automatisch in een bestelling of in een magazijnuitgifte omgezet. Bij de uitvoering ziet de medewerker hoeveel vierkante meter stucwerk is opgenomen. Na afloop geeft hij vervolgens zelf de werkelijk behandelde vierkante meters en verbruikte materialen in op de tablet. Op kantoor kan hierdoor direct worden gefactureerd en is daarbij in één oogopslag te zien hoeveel het werk de aannemer heeft opgeleverd. Door de efficiënte registratie en verwerking is dat aanzienlijk meer dan in een traditionele situatie!

Opname mutatiewerk woningcorporatie

Neem gerust contact op (088 - 2 444 600) voor meer informatie. We vertellen u er graag meer over of maken een afspraak voor een demonstratie op locatie!

Zwijnsbergen 1 300
BouwInfosys in Helvoirt
BouwInfosys in Helvoirt