BouwInfosys

Oplossingen voor de bouw

Oplossingen voor de grond-, weg- en waterbouw Oplossingen voor de installatie Oplossingen voor bouwopleidingen

BouwWorks gebruiker ReVaBo branchewinnaar praktijkonderwijs

Het Nationale Business Succes Award Instituut heeft BouwWorks Opleidingen gebruiker ReVaBo Oosterbeek uitgeroepen tot winnaar 2016 in de Praktijkonderwijsbranche!

Het heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevende organisatie met een zeer sterke positionering. ‘Gedrevenheid, passie, innovatievermogen, durf en visie, plus een sterke focus op de klant maken van deze organisatie een topper!’

Vanaf 1984

ReVaBo Oosterbeek leidt vanaf 1984 jongeren op voor bouw- en timmerbedrijven in de regio Arnhem en Zuid-West Veluwe. Het mes snijdt daarbij aan twee kanten: de leerlingen zijn verzekerd van een praktijkopleiding en arbeidsovereenkomst van twee jaar, en het inlenend bedrijf wordt voorzien van voldoende, goed opgeleid personeel.

De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in ReVaBo Oosterbeek een vooruitstrevende organisatie die naar verwachting in de toekomst nog veel successen gaat behalen. “Innovatie is het sleutelwoord bij ReVaBo, want men is continu bezig zijn diensten en opleidingen te verbeteren en af te stemmen op de wensen van de klant.”

Vakmanschap

De organisatie is ontstaan vanuit de bouwsector (aannemers) om in de behoefte aan goed opgeleide mensen te kunnen voorzien. Door de jaren heen heeft ReVaBo Oosterbeek gemiddeld zo’n 140 leerlingen in de opleidingen metselen en (machinaal) timmeren. Daarnaast organiseert de stichting diverse cursussen voor werknemers in de bouwnijverheid om hun kennis te verbreden of op peil te houden.

ReVaBo beschikt over een goed geoutilleerde werkplaats waarin alle opleidingen plaatsvinden. “De kracht van de organisatie zit in consequente opleidingen op goed vakmanschapsniveau”, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie.

“Vakmanschap in deze sector is van groot belang om ook in de toekomst de ontwikkelingen in de bouwnijverheid te kunnen volgen. Zonder vakbekwame mensen lukt dat niet en staat de sector stil.”

Speerpunten

ReVaBo Oosterbeek vervult een regionale functie en onderhoudt frequent contact met zijn stakeholders: zo’n 200 aannemers uit aanliggende gemeenten en provincies. Zij dragen in feite ook zorg voor de financiering. Om voortdurend te kunnen inspelen op hun wensen én op nieuwe technieken en materialen, zorgt ReVaBo ervoor dat de speerpunten in het opleidingspakket in nauwe samenspraak met deze aannemers worden vastgesteld.

ReVaBo Oosterbeek is opgericht in 1984. Het is gevestigd in – waar anders – Oosterbeek en is vooral regionaal actief. De uitdagingen voor de toekomst zijn het blijven aantrekken van voldoende jongeren en het kunnen blijven voldoen aan de verwachtingen van de aannemers.

“ReVaBo is een platte organisatie die midden in de markt staat, altijd in verbinding met de stakeholders en de ontwikkeling van nieuwe vakmensen in de bouw. Een waardevolle organisatie waar een hele bedrijfstak niet zonder kan”, aldus de Nominatiecommissie. “Terecht de winnaar in deze branche!”

Meer informatie: www.revabooosterbeek.nl

Zwijnsbergen 1 300
BouwInfosys in Helvoirt
BouwInfosys in Helvoirt