BouwInfosys

Oplossingen voor de bouw

Oplossingen voor de grond-, weg- en waterbouw Oplossingen voor de installatie Oplossingen voor bouwopleidingen

Bouwbedrijf Van de Ven groeit door 200 miljoen omzet

Bouwbedrijf Van de VenCobouw, 18 juli 2016 - Van de Ven belooft dit jaar een omzetgroei van zeker 25 procent. Daarbij rekent de Brabantse bouwonderneming op een nettowinstmarge van minimaal 3 procent.

Afgelopen jaar behaalde Van de Ven een omzet van 152 miljoen, 9 miljoen minder dan in het jaar ervoor. Daarbij tekent de bouwer aan dat 2014 met een omzet van ruim 160 miljoen het beste sinds jaren was. Een daling lag derhalve in de lijn der verwachtingen.

In het jaarverslag toont directievoorzitter Frank van de Ven zich dan ook dik tevreden met de hoogte van de bedrijfsopbrengsten. Zeker omdat het er halverwege het jaar nog naar uit zag dat de omzet stukken lager zou uitvallen. "De eerste helft van 2015 was moeilijk: projecten werden vertraagd en de prijsdruk speelde ons parten. Dit heeft er toe geleid dat wij in juni voor het eerst in vijf jaar moesten constateren dat wij onze omzetdoelstelling niet zouden gaan halen."

Marge
Op de omzet van 152 miljoen behaalde Van de Ven een nettowinst van 5,4 miljoen, een stijging van 3,8 procent ten opzichte van 2014. De marge kwam daarmee op 3,6 procent.

"Resultaten uit het verleden zijn geen garanties voor de toekomst, maar in ons geval durven wij voor de nabije toekomst deze garantie wel te geven", spreekt Van de Ven vol vertrouwen. "Onze opdrachtenportefeuille garandeert ons een stijging van de omzet in 2016 van minimaal 25 procent, terwijl wij de winstmarge op peil denken te kunnen houden."

Als de verwachtingen uitkomen, nadert Van de Ven de omzetgrens van 200 miljoen euro. Dat is in het bestaan van het familiebedrijf nog nooit eerder gebeurd.

Lees verder in de Cobouw

 

Bouwbedrijf Van de Ven koos onlangs voor de invoering van BouwWorks.

Zwijnsbergen 1 300
BouwInfosys in Helvoirt
BouwInfosys in Helvoirt