BouwInfosys

Oplossingen voor de bouw

Oplossingen voor de grond-, weg- en waterbouw Oplossingen voor de installatie Oplossingen voor bouwopleidingen

BouwInfosys hoofdsponsor ONK & EK Olympiajol!

In 2016 organiseert de IOU Nederland (klasseorganisatie van de Olympiajol) twee grote internationale zeilevenementen. BouwInfosys heeft zich als hoofdsponsor aan dit evenement verbonden. Alle deelnemende boten zullen voorzien worden van het logo van BouwInfosys.

Van 20 tot en met 26 augustus wordt het officiele EK (EURO) gevaren vanuit Bellano, gelegen aan het prachtige Como meer in Italie. En van 16 tot en met 18 september is IOU Nederland één van de organisatoren van de Delta Loyd Open Dutch Championships (ONK) op Medemblik. Twee prachtige evenementen waar veel zeilers nu al naar uitkijken!

Het prachtige Italiaanse dorp Bellano staat met haar enthousiaste zeilvereniging klaar om de deelnemers te verwelkomen voor de EURO. Het meer is een droom om op te varen en de wind is iedere dag als door een computer gestuurd. De omgeving is naast pittoresk ook adembenemend mooi. Een prachtige (zeil) bestemming waar naar verwachting tussen de 75 en 125 deelnemers mee zullen dingen naar de titel.  

Een maand later het ONK in Medemblik. Een schitterende zeil locatie met dito accomodatie. Een uitgelegen kans om een keer in een geheel andere ambiance te varen. Het veld draait mee in een grootschalige opzet met topzeilers en tussen andere olympische en internationale klassen zoals de Lasers, Melges, Finn, Yngling, RS, F18, 29’er, Moth. Vorig jaar deden er 259 schepen mee en samen met de olympiajol zal dat aantal over de 300 moeten kunnen gaan!

Meer info over de evenementen is te vinden op: www.olympiajol.eu.

 

olympiajol

De Olympiajol is een eenmans-zwaardboot van 5 meter lang en 1,66 breed, weegt 160 kilo vaarklaar en steekt 95 centimeter. Er staat 10,5 vierkante meter op. Vroeger waren ze allemaal van hout. Daar varen er nog veel van rond (mooi!), maar het merendeel van de nieuwe O-jollen is van polyester, al dan niet met houten dek. Mast en giek zijn tegenwoordig van aluminium en een dubbele bodem is standaard. De mast is gestaagd maar erg flexibel en belangrijk: zeer trimbaar.

Er wordt zeer sterk en fanatiek mee wedstrijdgezeild. De meeste Olympiajollen zijn nu te vinden in het Westen (Kralingse Plas, Reeuwijk, Nieuwkoop, Spiegelplas) en het Noorden (Belter/Beulaker, Zuidlaardermeer, Eernewoude, Friesland) van Nederland. Over de grens, in Duitsland is de populariteit van deze klasse mogelijk nog hoger. Na de jeugdklassen is daar de O-jol de belangrijkste wedstrijdboot.

Meer info over de klasse is te vinden op www.olympiajol.nl.

Zwijnsbergen 1 300
BouwInfosys in Helvoirt
BouwInfosys in Helvoirt