BouwInfosys

Grond-, weg- en waterbouw

Grond-, weg- en waterbouw Grond-, weg- en waterbouw Grond-, weg- en waterbouw

GwwCalc

GwwCalc is een zeer efficiënt calculatieprogramma waarmee u kostenramingen, directiebegrotingen en werkbegrotingen kunt maken. Dankzij referentie- en gegevensbestanden, zoals kostprijsgegevens van derden, kunt u snel en nauwkeurig zowel eenvoudige ramingen als zeer uitgebreide begrotingen opstellen.

GwwCalc is een eenvoudig te bedienen Windows programma en door zijn flexibiliteit gemakkelijk naar uw persoonlijke wensen in te stellen. Het leest RSU-, RSX, ZSU- en ZSX bestanden in waaruit u snel een calculatie op kunt bouwen. Naadloze integratie met programma's zoals InfraOffice en InfraWorks levert heel wat tijdwinst op.

Snelle opbouw
De kwaliteit van GwwCalc wordt mede bepaald door de eenvoudige wijze waarop begrotingsposten, deelposten en productiemiddelen in een calculatie kunnen worden opgenomen. Een calculatie binnen GwwCalc is opgebouwd op basis van een RAW-bestek.

Maar u kunt gebruik maken van eerder gemaakte calculaties of toevoegen vanuit een bibliotheek met standaard elementen, al dan niet onderbouwd met productiemiddelen. U kunt de calculatie ook handmatig opbouwen. Natuurlijk heeft u de keuze een combinatie van deze methodes te gebruiken. GwwCalc biedt u de mogelijkheid om urgente mutaties snel en nauwkeurig door te voeren.

Bibliotheek
Binnen GwwCalc is het mogelijk om de calculaties met productiemiddelen te onderbouwen. Deze productiemiddelen kunt u zelf in de basisbestanden van GwwCalc invoeren, wissen en muteren. Het gebruik van bestanden van derden kan ook. In combinatie met GwwCalc leveren productiemiddelen- en elementenbestanden die volledig op RAW geënt zijn, een gebruiksklaar begrotings- of calculatiesysteem op.

Overzichtelijke zoekstructuur
De zoekstructuur binnen GwwCalc is zowel in de calculatie als in de bibliotheek aanwezig. Hierdoor is het mogelijk om snel de juiste calculatieposten van eerder gemaakte calculaties te selecteren en te kopiëren naar uw huidige calculatie. U maakt hier ook gebruik van als u de juiste productiemiddelen uit het tarievenbestand voor uw calculatiepost selecteert.

Opmerkelijke functionaliteit
In GwwCalc kunt u door middel van wegingsfactoren de kostprijs muteren. Het doorrekenen van alternatieven behoort ook tot de mogelijkheden. Met GwwCalc kunt u eerder gebruikte productiemiddelen selecteren en begrotingsposten uitsplitsen in deelposten. Eindbedragen kunnen op de voorgrond meelopen.

Naadloze koppelingen
De koppeling met GwwBestek biedt de gebruiker de mogelijkheid om bij wijziging van het bestek direct de prijsconsequentie te zien. Tevens zijn de koppelingen met diverse CAD-applicaties, waaronder EnviroDeSQC, nog efficiënter en directer. Dankzij de koppelingsmogelijkheden met GwwBesteksAdministratie en PlanCalc wordt de calculatorfunctie binnen het totale bouwproces nog beter ondersteund.

Eenvoudig en flexibel
GwwCalc is een flexibel en gemakkelijk te gebruiken programma. De gebruikersinterface van Windows wordt tot het uiterste benut. Basiscommando's zoals knippen, plakken en kopiëren zijn uiteraard standaard. De schermindeling kunt u aan uw persoonlijke wensen aanpassen. GwwCalc biedt ook de mogelijkheid om de wijze waarop uw begrotingen worden afgedrukt volledig in te stellen. GwwCalc voldoet aan de eisen van de meest kritische calculator.

GwwCalc Uittrekstaat (optioneel)
Als u calculeert, bent u wellicht vertrouwd met RAW-bestekken. In dit soort bestekken is de hoeveelheid resultaatsverplichting per bestekspost meestal vermeld. Toch zal ook u regelmatig hoeveelheden moeten bepalen (hoeveelheden uittrekken). KPD heeft speciaal hiervoor een module Uittrekstaat ontwikkeld. Hiermee worden niet alleen de meetresultaten netjes bewaard, maar zijn de mutaties met de bekende druk op de knop direct verwerkt in de calculatie.

Naast vele toepassingen van de module Uittrekstaat is het uiteraard ook mogelijk de module Uittrekstaat in combinatie met een digitiser te gebruiken. Kortom de module Uittrekstaat is onontbeerlijk in het proces van professionalisering van de calculatie.

GwwCalc Windows importmodule Elsevier (optioneel)
Het beschikbaar hebben van de juiste prijsinformatie in GwwCalc Windows is essentieel voor het snel en eenvoudig kunnen werken met GwwCalc Windows. Met de uitbreidingsmodule importeren Elsevier heeft u de mogelijkheid om data bestanden vanaf de Elsevier CD om te zetten naar een Basisbestand ten behoeve van gebruik in GwwCalc Windows.

In het kort:

- Volledig overzicht van de calculatie, raming en directiebegroting
- Gebruik van alternatieven
- Volledige Windows functionaliteiten
- Bewerkingsscherm zelf door de gebruiker te bepalen
- Meerdere calculaties tegelijkertijd op één scherm
- Koppelingen met PlanCalc, GwwBesteksAdministratie
- Diverse afdrukmogelijkheden
- Alle uitwisselingsformaten, waaronder ZSX en RSX beschikbaar

Integratie met InfraOffice en InfraWorks
GwwCalc heeft een volwaardige integratie met de producten InfraOffice en InfraWorks.

Vraag direct documentatie aan!

 

Onze partners in de infra:

IBIS

 

WhiteVision

Bouw

Oplossingen voor de bouw

Grond-, weg- en waterbouw

Oplossingen voor de grond-, weg- en waterbouw

Installatie

Oplossingen voor de installatie

Bouwopleidingen

Bouwopleidingen